Genadeloze klim symboliseert strijd tegen kanker.

goed doel | fondsenwerving | in de krant

13 sep 2022 Leestijd 1 minuut

Honderden helden hebben de top van de Mont Ventoux bereikt, onder de vlag van 'Groot Verzet Tegen Kanker'. Zo ook, Hugo, Niels, Hugo, Arwin, Harmen en Dirk. “De strijd tegen kanker is als het beklimmen van een immens hoge berg,” zegt Hugo, “en omdat veel mensen met kanker in een hospice terechtkomen, hebben wij Hospice Altena gekozen als goed doel.”

“Wij doen wat we het liefste doen en steunen de komst van een bijna-thuis-huis. Wat is er mooier dan dat?”, vraagt Dirk zich af. De fietsers zijn trots, en terecht. Ze hebben een sportieve prestatie geleverd en hun streefgetal van € 7.500 gehaald. Een schitterend bedrag dat de stichting goed kan gebruiken. Volgens Niels is er nog een derde element belangrijk. “Tijdens de dagen van het evenement is de samenhorigheid groot”, zegt hij. “De ziekte en het leed is aanwezig in de levens van veel mensen die deelnemen. Je ziet en voelt hoe sport verbindt tijdens evenementen als dit.”