Skip to content

Wens voor komend jaar: het werven van 80 vrijwilligers.

vrijwilligers | planning | aanmelden

18 jan 2022 Leestijd 1 minuut

Wat we willen realiseren is een bijna-thuis-huis met vier bedden. Daar zijn een boel vrijwilligers voor nodig. Zowel in als om het hospice. We zoeken mensen voor het ontvangen van bezoekers, het bereiden van maaltijden, tuinonderhoud, complementaire zorg, licht administratief werk, het maken van een ommetje en... nog veel meer. En dan hebben we het niet eens over de mantelzorg vrijwilligers die schakelen met de verpleegkundige zorg.

Vooral met het werven van mantelzorg vrijwilligers willen we op tijd starten, omdat die een opleiding krijgen aangeboden. Maar we kunnen pas gaan opleiden als we weten wanneer we opengaan. En die datum is weer afhankelijk van het bouwproces. Heerlijk hoe alles verbonden is in het leven! Onze verwachting is dat we in de herfst van 2022 kunnen starten met de scholing. De scholing via VPTZ duurt ongeveer zes weken. Per keer kunnen er tussen de 8 en 14 mensen deelnemen.

Dit voorjaar begint onze Coördinator Vrijwilligers. Heeft het dan zin om je nu al op te geven? Ja, zeker. Sterker, nog dat hebben al 50 mensen gedaan. Iedereen die zich wil aanmelden als vrijwilliger komt op een lijst. Na de zomer zal de coördinator contact opnemen en intake gesprekken voeren.