Verslag 10/11: 'Prachtige lezing en veel goed nieuws.'

teamdag | verslag | voortgang

23 nov 2023 Leestijd 1 minuut

De gemeente heeft onlangs het bestemmingsplan goedgekeurd. Dat is het eerste goede nieuwsbericht in de update van Fons Naterop. Dat betekent dat we nu de procedure voor de omgevingsvergunning kunnen opstarten. Als dat deel doorlopen is, kunnen we beginnen met de bouw van Hospice Altena. Het lijkt erop dat het geduld én het doorzettingsvermogen van alle betrokkenen worden beloond. Ook het aantrekken van fondsen voor de bouw en exploitatie verlopen voorspoedig.

Verpleegkundige Patricia Klaasen beschrijft een dag in Hospice Breda. Ze vertelt dat vrijwilligers een belangrijke rol spelen bij het welzijn van de bewoners. Ook houden ze het ‘huis’ draaiende. Bewoners behouden wel de regie over de indeling van de dag. Wil iemand bitterballen als ontbijt? Geen probleem. Liever een wandeling of een goed gesprek? Ook daar leveren de vrijwilligers een waardevolle bijdrage. Als team sta je echt samen om de bewoner heen, samen met de familie. Uiteraard blijft de verpleegkundige altijd verantwoordelijk voor de zorgverlening. Vrijwilligers volgen een opleiding via het VPTZ. Niet alleen om te leren hoe je met de zorg voor bewoners omgaat, maar ook om te leren hoe om te gaan met emotionele zaken. Luister ook naar het audioverhaal 'Geen Moeite' van Patricia dat we eerder opnamen.

Kees Noorloos vertelt ons meer over de aankomende benefietactie. Die gaan we samen met KWF, de Stichting Vrienden van en een werkgroep organiseren. De doelen zijn nog meer bekendheid geven aan onze plannen en geld inzamelen voor de inrichting van het hospice. Door het jaar heen worden er samen met de ambassadeurs verschillende activiteiten georganiseerd. In september komt er een groot slotevent in de vorm van Samenloop voor de Hoop. Kees vraagt of er vrijwilligers willen helpen bij de organisatie van het evenement.

Was je niet bij de teamdag en vind je het leuk om te helpen bij de benefietactie? Stuur dan een mail naar communicatie@hospice-altena.nl

Patricia deelde het volgende gedicht: