Skip to content

Een stapelfinanciering past perfect bij ons mooie burgerinitiatief.

financiën | investeerders gezocht

20 jan 2022 Leestijd 1 minuut

Afgelopen december hebben we een belangrijke fase afgesloten. Het is ons gelukt om een stevige basis te leggen. Een paar zaken waar we trots op zijn? Dat we een officiële stichting zijn geworden met ANBI-status. Dat we fijne partners hebben gevonden in Mijzo en Thebe. Dat we een mooie website hebben en iedereen die dat wil op de hoogte kunnen houden via onze maandelijkse nieuwsbrief. En dat we van stuurgroep zijn overgegaan naar een bestuur met werkgroepen.

Nu start de uitvoerende fase met veel aandacht voor de bouw en de inrichting. Willen we stappen zetten (en dat willen we;) dan moeten we beschikken over voldoende financiële middelen. Verschillende mensen (waaronder de Coördinator Fondsenwerving) ontwikkelen een gedegen plan voor het aantrekken van gelden, zowel gericht op tijdelijke acties als op het vinden van investeerders.

In februari wordt de exacte financieringsvraag duidelijk. Wat we nu al weten is dat we gaan voor een stapelfinanciering, oftewel co-financiering. Een prachtige vorm voor een burgerinitiatief als dit. Het zou mooi zijn als bedrijven en particulieren het te realiseren bijna-thuis-huis kunnen ondersteunen via obligaties. Die mogelijkheid onderzoeken we nu. Heb je interesse om op welke wijze dan ook een financiële bijdrage te leveren? Neem contact op met Liesbeth Donken.