We waarderen de inbreng van omwonenden (1).

nieuws | bouwplannen | status

16 dec 2021 Leestijd 1 minuut

Het plan voor een hospice in Altena wordt breed gedragen. De gemeente staat achter het initiatief en ook bewoners onderstrepen de behoefte aan een hospice in de regio. Na een zorgvuldig locatieonderzoek blijkt de kavel aan de Vlietstraat in Sleeuwijk goed aan te sluiten bij de plannen. Ook hebben enkele direct omwonenden hun zorgen geuit. Tijdens de omgevingsdialoog in april 2021 zijn deze met aandacht besproken. Verder was er alle ruimte voor vragen en suggesties.

In gesprek blijven is van groot belang. In januari vindt een nieuwe omgevingsdialoog plaats. De exacte datum wordt later bekend gemaakt. Je mening delen is belangrijk, omdat ook in die fase het vaak nog mogelijk is om opmerkingen te verwerken in het schetsontwerp. Daarnaast is voor de kavel aan de Vlietstraat een bestemmingsplanwijziging nodig, van de bestemming sport naar de bestemming maatschappelijk. Met de procedure is 29 november formeel gestart. De bezwaren van omwonenden die tijdens de eerdere omgevingsdialoog zijn besproken, worden meegenomen in de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure.

We vinden het fijn als je met ons mee blijft denken. Of de omgevingsdialoog in januari fysiek of online zal plaatsvinden, is nog niet bekend.. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of bekijk regelmatig onze website voor de laatste nieuwsberichten. Heb je vragen? Stuur een bericht naar: huisvesting@hospice-altena.nl.