Skip to content

Workshop delen van ervaringsverhalen geslaagd.

fotoverslag | workshop | podcastserie

3 okt 2021 Leestijd 1 minuut

Donderdag 30 september was een bijzondere dag. Samen met Mijzo en Thebe hebben we 20 mensen uitgenodigd, waarvan 10 een ervaringsverhaal hebben gedeeld. De groep bestond uit artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers en nabestaanden... Ze deelden allemaal een ervaring met een hospice en de zorg die daarbij hoort. De verhalen gingen over contact, kracht en afscheid nemen.

Aan het eind van de middag hebben we de verhalen opgenomen. Na een kennismaking en uitleg over wat precies de bedoeling was, oefenden de deelnemers met het vertellen van een verhaal in ongeveer 1 minuut onder leiding van Sabine (werkgroep Communicatie) en regisseur Stefan van Wieringen. Dat oefenen ging in tweetallen. Iedere verteller werd gekoppeld aan 'een buddy', iemand die helpt door te luisteren. Daarna kwam de hele groep samen en werden er ter plekke geluidsopnames gemaakt in samenwerking met een team van Zorgdragers.

De geluidsopnames maken we om te delen. Zoals muziek fijn is als je vrolijk of verdrietig bent, kan het luisteren naar een verhaal van iemand anders kracht geven. Dus houd onze website in de gaten of meld je aan voor de online nieuwsbrief, want vanaf 15 november gaan we maandelijks een audioverhaal publiceren voorzien van illustraties gemaakt door Nathan van der Veer.

We zijn Hervormd Sleeuwijk dankbaar voor het ter beschikking stellen van de Korenaar als locatie voor deze dag.