Skip to content

Zoektocht geschikte locatie van start

Nu al zijn er mensen die ons benaderen met suggesties voor een pand of bouwlocatie. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Alleen blijkt de zoektocht best lastig. Een samenvatting van wat er bij komt kijken.

30 aug 2019 Leestijd 1 minuut

Aan het kiezen van een passende plek voor ons hospice gaat een belangrijke keuze vooraf: nieuwbouw of bestaande bouw. Een logische eerste stap is onderzoeken of er in de regio een pand - dat aan de eisen voldoet - beschikbaar is. Om te kunnen beoordelen of iets geschikt is, heeft architect Rene Olivier (tevens stuurgroeplid) een plan van eisen opgesteld. We hebben nog niets gevonden dat daarbij aansluit. Nieuwbouw biedt de ruimte om precies dat neer te zetten, wat we in ons hoofd hebben. Belangrijk is dan beschikbare bouwgrond met de juiste bestemming. En dan hebben we het nog niet eens over kosten gehad.

Wil je meedenken over een geschikte locatie? We delen graag ons plan van eisen.

Ook het aantal huisartsen in de directe omgeving is van groot belang. Iedereen die bij ons verblijft, kan in principe zijn of haar eigen huisarts meenemen. Als dat niet kan of gewenst is, zal er een vast team van huisartsen oproepbaar moeten zijn. In de afbeelding zie je waar de huisartsen in Altena zich bevinden. De afstand tussen de huisartsenpraktijken en ons hospice mag dan niet te groot zijn. Onze voorkeur gaat uit naar het groen gekleurde deel: daar is de verdeling optimaal. Oranje kan, maar is niet optimaal en rood is het minst geschikt.